Svédmasszázs

Feszült izmait szeretné hatékonyan ellazítani? Este munka után még sok feladat vár Önre és szeretne felfrissülni?  Sportol és izomláza van? Szereti, ha az illatok, a zene és a masszázskezelés egyszerre simogatják testét és lelkét? Jó helyen jár, a svédmasszázs remek segítőtársunk, akár felfrissülésre, akár mély, pihentető nyugalomra vágyunk.letöltés (1)

A svédmasszázs fogásai jelentik a legtöbb európai masszázstípus alapját. Mikor relaxál és mikor frissít? A fogások megfelelő váltogatásával és intenzitásával érjük el  a kívánt hatást.

Mikor NE?
Fontos tudni, hogy nem alkalmazzuk a svédmasszázst friss traumás sérülések esetén, sürgős kórházi ellátást igénylő esetekben (anginás roham, infarktus, agyi történések stb.), lázas állapotokban, kiterjedt bőrbetegségek jelenlétekor, fokozott vérzékenység és mélyvénás trombózis esetén, visszérgyulladásos, daganatos betegeknél, műtétek után általában 6 hétig, menses első két napján, instabil pszichés állapotban, csontritkulás előrehaladott fázisában, heveny ízületi vagy egyéb gyulladás esetén. Terhesség alatt óvatosan vagy nem masszírozunk.

Hogyan hat ránk?  
-Tágulnak a erek, élénkül a vérkeringés, a szövetek oxigénellátása jobb lesz.
-Fokozódik a nyirokkeringés, így a salakanyagok kiválasztása, eltávolítása.
-Az elhalt hámsejtek a felszínről eltávoznak, javul a bőr rugalmassága.
-Az izom teljesítőképessége javul, gyorsabban regenerálódik.
-Az ingerlő fogások hatására a szervezet aktivizálódik.
-A nyugtató fogások hatására a test és az elme ellazul.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.