Talpvizsgálat, talpbetét MÁSKÉPP

Hogy Ön is JÓL járjon!

Mit értek az alatt, hogy MÁSKÉPP? A vizsgálat túlmutat a legtöbb helyen alkalmazott 5 perces talpfelvétel készítésén. Természetesen az egyedi talpbetéthez elegendő a talpfelvétel is. Azonban ahhoz, hogy a lábboltozatok helyreálljanak (ha még lehetséges) és a szövődményeket megelőzzük, gyakran többet kell tennünk. Ebben segítek. A talpkép és a helyszíni megtekintés, beszélgetés, vizsgálat alapján az adott lábnak megfelelő talptornát bemutatom, megtanítom, írásos anyagot adok hozzá, segítendő az otthoni gyakorlást. Szükség esetén természetesen szakorvoshoz irányítom Önt. Amennyiben érdemes, kiegészítő Schüssler-sok szedését javaslom. Közel egy évtized alatt ezres  nagyságrendben készítettem talpképet , elemeztem azokat. Érdeklődőként kb. 2006. óta, szakvizsgázott reflexológus szakemberként 2010. óta foglalkozom lábakkal. Ezzel a tapasztalattal és maximális odafigyeléssel állok a hozzám érkezők rendelkezésére.

A talpbetét

  • teljesen egyedileg az Ön talpára készül, puha, természetes anyagokból áll, nem allergizál, kényelmes
  • a láb korrekcióját fájdalom nélkül biztosítja, panasz és mellékhatás nélkül viselhető
  • eredményesen használható a bőrkeményedések, sarokcsontkinövés, öregbütyök kalapácsujj megelőzésében és állapotjavításban
  • korrigálja a statikai elváltozásokat, biztosítja a láb optimális alátámasztását
  • tartós használata megszabadíthatja Önt a láb- és derékpanaszoktól
  • komfortérzetet biztosít, könnyű, hajlékony.

 

Mit kell tudni a vizsgálatról?

Gyors, fájdalommentes, alapos. Önnek csak annyi a teendője, hogy mezítláb az üveglapra álljon, én és a számítógép pedig elvégezzük a többit!

Reflexológiai tapasztalatom is igazolja, hogy sajnos az emberek túlnyomó többségének van lábproblémája és a panaszok hátterében legtöbbször a láb valamilyen statikai zavara áll (lúdtalp, haránt- és hosszanti boltozat süllyedés, bütyök, kalapácsujj, stb.) A lábproblémák nagy része megelőzhető vagy gyógyítható talpbetéttel. A láb megfelelő alátámasztásával elkerülhető a helytelen járás, statikai elváltozás okozta szövődmény (pl. gerinc- és ízületi problémák) kialakulása.

A Podiart Kft. szabadalommal védett eljárásában a talpvizsgáló készülék a talp nyomását optikai módszerrel vizsgálja. Ha valaki mezítelen lábbal egy üveglapra áll, akkor az üveglap másik oldalán a nyomásviszonyokat hűen tükröző rajzolat keletkezik. Ez a rajzolat, mint nyomásponti térkép az alapja a számítógépes talpvizsgálatnak.

A Podiart talpbetét használatának célja ennek a hibás nyomásponti elrendezésnek a korrekciója, a megbomlott statikai egyensúly helyreállítása. A talpkép felvétele után képzett szakemberek tervezik meg az adott lábnak megfelelő betét térképét. Ennek alapján készül  egyedi talpbetét, lúdtalpbetét.

A talpbetétet gyártó partnercéghez hasonlóan én is arra törekszem, hogy mindenki érezze azt, hogy a tömegtermékek világában nálunk egyedi elbánásban részesül.

Egy kis aktualitás:
Sportbetétek is rendelhetők. Futóbetét, melyet kollégáink sportolók és ortopéd szakemberek bevonásával fejlesztettek, a láb extra igénybevételéhez tervezik, poron rezgéselnyelő réteget használatával készül. Focista talpbetét, amely a focisták speciális igénybevételét szolgálja,rezgéselnyelő hatású (Poron Medical), stabilizált a sarok a pontos labdakezelés érdekében, sérülés csökkentő hatású.

Van megoldás a nyári időszakra is! Nyáron ritkán viselünk cipőt, mégis jó lenne egyedi talpbetétünket hordani. Mostantól nálam rendelhetőek olyan papucsok és szandálok, amelyekbe a talpkép alapján egyedi talpbetétet készítünk.

klumpa
papucsffi
papucsokszandal
szandalffi

 papucs3

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.